ОВЧАРСКИ ГЮВЕЧ (ДЕПУТАТСКИ РЕЦЕПТИ)
Начална страница главно меню с всички рецепти
Овчарски гювеч (депутатски рецепти)
Продукти:
50 гр. прясно масло
1-2 глави кромид лук
250 гр. грах(консервиран) или 250 г пиперки
150 гр. домати
200 гр. натрошено сирене
4 яйца
50 гр. брашно
400 гр. кисело мляко
1/2 връзка магданоз
1 каф.ч. олио
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на дребно и се задушава в мазнината до омекване. Прибавят се доматите и се задушават няколко минути. Смесват се с граха(когато се слагат пиперки вместо грах, те се нарязват на парчета и се задушават заедно с лука и се изсипват в тава). Прибавят се настърганото на ренде сирене и част от скълцания магданоз. Ястието се залива със сос, приготвен от предварително запеченото брашно, яйцата и киселото мляко, и се пече в силна фурна до зачервяване. Готовият гювеч се поръсва с останалата част от магданоза, нарязан на ситно.
Източник:
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker