ВКУСНА КАПАМА
Продукти:
1 бр. пиле
1/2 кг. телешко месо
1/2 кг. свинско месо
300 гр. кайма
300 гр. пушени гърди
200 гр. наденица
1 бр. кисела зелка
100 гр. ориз
1 ч.ч. (200 мл) олио
2-3 глави лук
черен пипер, червен пипер, чубрица, сол на вкус
Начин на приготвяне:
Приготвя се плънка за пилето от половината ориз – задушен, дреболиите на пилето, нарязани на ситно, чубрица и черен пипер. То се пълни и се зашива.
Отделят се 12-13 листа от зелката, а останалото се нарязва на ситно. С листата се правят сармички с кайма, останалия ориз, червен и черен пипер и ситно нарязания лук.
В голяма тенджера или пръстен съд се нареждат едно върху друго част от нарязаното зеле, сармичките, слага се пилето, пушените гърди, нарязани на парчета, наденицата и нарязаните на пържоли свинско и телешко. Добавя се олиото и 1/2 чаша вода или зелев сок. Тенджерата се захлупва плътно и се слага в умерена фурна да се пече.