ТИКВЕНИК
Начална страница главно меню с всички рецепти
Тиквеник
Продукти:
500 гр. кори за баница
800 гр. тиква
200 гр. захар
150 гр. орехови ядки
100 мл. олио
30 гр. галета
1/2 пак. канела на прах
40 гр. пудра захар
Начин на приготвяне:
Тиквата се настъргва на едро ренде и се задушава с малко маргарин или олио, докато течността се изпари.
Прави се плънка от задушената тиква, смлените орехови ядки, канела, галета и захар.
Върху всяка от корите се слага по малко от плънката и се наръсва с олио.
Кората се навива на руло, а рулото се навива като охлюв и се слага по средата на тавата.
Около първата кора се редят и останалите, направени по същия начин.
Тиквеникът се пече в умерена фурна до златисто оцветяване. Поднася се наръсен спудра захар.
Източник:
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker