ПЪЛНЕНА ПУЙКА I
Начална страница главно меню с всички рецепти
Пълнена пуйка I
Продукти:
1 средна пуйка (2,500 - 3 кг)
100 гр. масло
1 глава кисело зеле
1 ч.ч. ориз
дреболиите от пуйката
1 глава лук
стафиди
чубрица, сол, черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Пуйката се измива и посолява.
За да приготвите пълнежа задушете лука, ориза и нарязаните на ситно дреболии. Добавете стафидите и подправките и залейте с 2-3 ч.чаши вода. Задушете плънката на средно силен котлон, докато оризът омекне.
Напълнете пуйката. Зашийте я с конец, след което я увийте в зелеви листа.
Покрийте с фолио, за да не загори. Печете на 200 градуса, до златисто. Пробвайте с вилица, дали месото се къса. По време на печенето я поливайте със соса.

Източник:
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker