ВКУСНИ РОДОПСКИ СЕЛСКИ МЕКИЦИ ЗА ЗАКУСКА
Начална страница главно меню с всички рецепти
Вкусни родопски селски мекици за закуска
Вкусни родопски селски мекици за закуска 2
Продукти:
3 яйца
400 гр. кис. мляко (1 кофичка)
250 мл. прясно мляко
1,5 кг. брашно
500 мл. олио
1 пакетче суха мая
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
1 ч.л. сода бикарбонат
2-3 капки оцет
200 гр. пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбийте яйца с телена бъркалка в купа и прибавете олио. Размийте маята в купичка заедно със 100 мл. топла вода, сол и захар и разбъркайте. Прибавете маята към яйцата, след което сипете и киселото и прясното мляко.
Разбъркайте содата с няколко капки оцет и прибавете към останалата смес. Започнете да замесвате тесто с брашното. Готовото тесто намажете с олио, доомесете с ръце и оставете да втаса за 1 час или малко повече.
От бухналото тесто отделяйте топки с големината на яйце и оформете мекици с намазнени ръце. Изпържете ги в сгорещено олио по 2-3 минути от всяка страна. Готовите родопски мекици поднесете, поръсени с пудра захар и добавка по желание.
Източник:
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker