БАНИЦА С ПИЛЕШКО И ГЪБИ
Продукти:
1 пакет бутер тесто
400 гр. бяло пилешко месо (предварително сварено)
200 гр. шунка
150 гр. гъби
4 жълтъка
бучка масло колкото орех
3 малки глави лук нарязани на ситно
магданоз
сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешкото и шунката на ситни парченца. Почистете и нарежете гъбите, задушете ги с маслото, добавете лука и сместа с месото.
Подправете и оставете за няколко минути върху огъня, като бъркате непрекъснато. Отдръпнете съда от огъня, прибавете трите жълтъка и ситно нарязания магданоз.
С част от тестото покрийте дъното и стените на тавичката. Разстелете пълнежа и покрийте с останалото бутер тесто, като прищипвате силно краищата с пръсти, за да не се отвори баницата по време на печенето.
С остатъците от тестото направете украса отгоре по желание и намажете с жълтък. Изпечете баницата за около половин час на 200 градуса.