БАНИЦА С КАЙМА
Начална страница главно меню с всички рецепти
Баница с кайма
Продукти:
500 гр. кайма
2 глави лук
1/2 ч.л. млян черен пипер
1 ч.л. сушена чубрица
500 гр. фини кори
250 мл. газирана вода
3 яйца
1/3 ч.ч. олио
Начин на приготвяне:
Каймата се размива с малко вода, докато стане на каша. Кромидът се обелва и се нарязва на много ситно. Прибавя се в кашата от каймата заедно с чубрицата и черния пипер.
В намаслена тава се слага една кора и върху нея се поставят две набрани с ръка кори. Сипва се част от каймата.
Повтаря се до изчерпване на продуктите, като се завършва с две цели кори. Баницата се нарязва на парчета и се залива със смес от газираната вода, яйцата и олиото.
Изпича се в силно загрята фурна до готовност и щом се извади, се покрива с кърпа, за да омекне.
Източник:
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker