СУПА ТОПЧЕТА
Начална страница главно меню с всички рецепти
Супа топчета
Продукти:
200 гр. кайма
50 гр. ориз
1 морков
2 глави кромид лук
2 яйца
2 с.л. кисело мляко
1 домат
1 картоф
1 с.л. брашно
сол, червен пипер, магданоз
Начин на приготвяне:
Прибавяме една глава лук нарязана на дребно, едно яйце, черния пипер, солта и 1/3 от измития ориз. Омесваме малки топчета и ги овалваме в брашно.
Слагат се 2 л. вода да заври. Другата глава лук и морковът се нарязват на ситно и се слагат във врящата вода. След като лукът и морковът започнат да омекват, приготвените топчета се пускат във врящата вода. След 5-8 мин. се добавя останалият ориз (може фиде), заедно с настърганият домат и нарязаният картоф. Когато супата е готова, се прибавя ситно нарязан магданоз и се застройва с разбитото яйце и киселото мляко.
Източник:
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker