ОРИЗОВА САЛАТА С РИБА ТОН
Начална страница главно меню с всички рецепти
Оризова салата с риба тон
Продукти:
1 и 1/2 ч.ч. ориз
1 консeрва риба тон в растително масло
1 връзка пресен лук
1 връзка пресен чесън
1 връзка копър (може и половин)
1 връзка магданоз (може и половин)
сока на половин лимон
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Оризът се сварява в подсолена вода.
Пресният лук и чесън се нарязват. Магданозът и копарът се накълцват на ситно.
Още топлият ориз се размесва с пресния чесън, лук, магданоз и копър, добавя се рибата тон и сокът от лимона и солта. Целта е всичко да се размеси докато е топъл оризът, за да поеме ароматите.
Салата може да се консумира по време на пости, като в нея не се добавя рибата тон. Ако се консумира по този начин се добавя олио или зехтин.
Поставя се в салатена купа и се оставя за няколко часа в хладилника да стегне. При сервиране, купата се обръща и от получената форма се режат парчета.
Източник:
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker