ГЪБИ С КАШКАВАЛ И СМЕТАНА
Начална страница главно меню с всички рецепти
Гъби с кашкавал и сметана
Продукти:
600 гр. гъби
1 глава лук
50 гр. масло
2-3 скилидки чесън
1 с.л. брашно
100 гр. бяло вино
100 гр. кашкавал
черен пипер
Начин на приготвяне:
Гъбите се нарязва филийки, лукът и чесънът - на ситно. Запържват се, докато изври отделената от гъбите вода.
Наръсват се с брашно и се бъркат. След като сосът се сгъсти, се добавя виното. Оставя се за 1-2 мин. и се дърпа от огъня.
Ястието се поръсва с черен пипер и се пресипва в малка тавичка или в глинени гювечета. Отгоре се настъргва кашкавал и се запича до готовност.
Източник:
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker