ВКУСНО ПИЛЕ С БРЮКСЕЛСКО ЗЕЛЕ (БРОКОЛИ)
Продукти:
500 гр. пилешко месо (за предпочитане филе)
400 гр. брюкселско зеле (или броколи)
500 мл. мляко
50 гр. масло
50 гр. брашно
150 гр. кашкавал
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Филето се слага на котлона и се вари за 20 минути.
Брюкселското зеле (броколито) се пуска в кипяща вода и се вари за около 10-15 мин
Филетата се нарязват на парчета.
Отделно, маслото се разтопява в отделен съд..
Когато се стопи, добавете брашното и леко го запържете. Добавете млякото на тънка струйка и разбъркайте.
Оставяте соса да заври, като бъркате непрекъснато. Във вече готовия сос добавете пилето и брюкселското зеле и разбъркайте. Подправете със солта и черния пипер. Настържете кашкавала.
Вече готовата смес от пилето със брюкселското зеле (броколито) и соса изсипете в съд за печене (глинен или йенска тавичка). Отгоре обилно поръсете с настъргания кашкавал и запечете във фурната на 180 градуса за 15-20 минути.