ТЕЛЕШКО ЗАДУШЕНО С КАРТОФКИ КАРТОФИ
Продукти:
700-800 гр. телешка плешка
1-2 моркова
1 глава чесън
5-6 картофа
дафинов лист
100 мл. червено вино (бира)
200 мл. бульон
4-5 с.л. олио или зехтин
сол, чубрица, червен пипер, черен пиер (на зърна), магданоз
Начин на приготвяне:
Сложете месото в йенска тенджера или тава. Направете малки разрези и поставете в тях по склидка чесън, кръгче морков и черен пипер. Колкото повече е шпиковано месото, толкова по-ароматно и крехко става след изпичане.
Обтрийте го с червен пипер, сол и черен пипер. Залейте с бульона и червеното вино (бира). Прибавете мазнината и дафиновия лист. Захлупете тавата и печете месото първоначално на 220 градуса за около 20 мин., след което намалете до 180 градуса за още 1 час.
Половин час преди края на печенето поставете нарязаните картофки и останалите подправки и печете до готовност.