ТЕЛЕШКО ПО БУРГУНДСКИ 'БУРГИНЬОН'
Продукти:
600 гр. телешко месо (нарязано на големи парчета)
4-5 глави лук
3-4 моркова
300 гр. гъби
3 с.л доматено пюре
150 гр. бекон
100 мл. телешки бульон
1 ч.ч. сухо червено вино
черен пипер, сол, 2 скилидки чесън, 2-3 дафинови листа
Начин на приготвяне:
Запържваме лукът и гъбите и морковите. След като сме ги задушили, ги отделяме в купа. Овкусяваме месото със сол и черен пипер и овалваме в брашно. Запържваме го добре и го отделяме.
В мазнината, в която е пържено месото прибавяме доматеното пюре, чаша вино и изчакваме да кипне. Прибавяме бульона, останалото вино, бекона, месото и подправките. Кипваме добре и след това на слаб огън оставяме да къкри около 2,5 часа. Половин час преди да е готово ястието добавяме предварително отделените задушени зеленчуци.