СВИНСКО 'СТРОГАНОВ'
Продукти:
600 гр. свинско филе, нарязано на ивици
2-3 с.л. зехтин
2 с.л. краве масло
1 глава червен лук, нарязана на полумесеци
1 скилидка чесън, нарязана на ситно
1 с.л. натрошена сушена чушка
1 ч.ч. консервирани гъби
250 мл. течна сметана
сол на вкус
шарен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Месото се посолява, поръсва се с шарен пипер и се слага да се запържи в сгорещения зехтин за 3-4 мин.
Маслото се разтопява в друг съд и в него се слагат лукът, чесънът и червената чушка. След 2 мин. се добавят гъбите. Като поврат на тих огън 5 мин., се слагат месото и сметаната. След още 2 мин. ястието е готово.