ВКУСНО СВИНСКО С 9 ПОДПРАВКИ
Продукти:
700 гр. свински врат без кости
3-4 скилидки чесън
1 морков
2 кисели краставички
2 с.л. соев сос
1 с.л. горчица
по 1 щипка кимион, индийско орехче, джинджифил, мащерка и суха чубрица
1 к.л. чесън на прах
1 ч.л. червен пипер
черен пипер и сол на вкус
300 гр. бира
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете месото.
Шпиковайте го с нарязаните чесън, морков и кисели краставички.
Смесете соевия сос с горчицата. Намажете месото с тази смес. Оставете го за 1 час.
Смесете всички сухи подправки. Оваляйте месото в тях. Сложете го в йенска тенджера и го залейте с бирата. Затворете с капак.
Изпечето ястието в сгорещена на 250 градуса фурна.
Сервирайте го със задушени зеленчуци, картофи или варен ориз.