СВИНСКО МЕСО В ГЮВЕЧ
Начална страница главно меню с всички рецепти
Свинско месо в гювеч
Продукти:
700 гр. свинско месо
сол на вкус
2 с.л. ситно нарязан магданоз
300 г ситно нарязан кромид лук
млян черен пипер на вкус
160 г зелени чушки
8 ч.л. горчица
1/2 ч.л. кимион
75 гр. масло

За заливката:
4 яйца
щипка червен пипер
50 гр. настръган кашкавал



Начин на приготвяне:
Месото се нарязва като за кебап, поръсва се със сол, магданоз, кромид и черен пипер. Прибавят се нарязаните чушки, горчицата и счуканият кимион и се разбърква. Оставя се на хладно 5-6 часа. Сложете месото и маслото в гювеч и захлупете се с капак. Ястието се запича на фурна до готовност. Преди да се извади, се приготвя заливка от разбитите яйца, поръсва се с червен пипер и с настърган кашкавал. Допича се.
Източник: сп. Кулинарен журнал
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker