ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА В ГЮВЕЧЕТА
Продукти:
600 гр. дробчета
4-5 глави лук
400 гр. картофи
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. бяло вино
1/2 лимон
сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
В половината мазнина се задушават, ситно нарязания лук с дробчетата (под капак) докато омекнат. Посоляват се на вкус, поръсват се с черен пипер и се заливат с виното. Оставят се да се задушат още десетина минути.
Отденно в останалата мазнина се изпържват картофите.
Разпределят се дробчетата в 4 гювечета. Отгоре се слагат изпържените картофи, върху които са наредени разенчета лимон. Оставят се за десетина минути в силна фурна до готовност. Поднасят се топли.