ОВЧАРСКИ ПАЙ
Начална страница главно меню с всички рецепти
Овчарски пай
Продукти:
500 гр. готова кайма
1 глава лук
1/2 чушка
1 морков
1/2 връзка магданоз
100 мл. бяло вино
1/2 ч.л. захар
1 ч.ч. пасирани консервирани домати
1 с.л. олио
сол, черен пипер, 4-5 скилидки чесън

За картофеното пюре:
Около 600 г картофи
100 мл прясно мляко
60-70 гр. масло
сол, чeрен пипер, щипка-две индийско орехче
около 150 гр. настърган кашкавал за поръсване






Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно чушката, лука и магданоза и настържете моркова.
Загрейте малко олио в тигана и добавете лука, чушката и морковите. Задушете до омекване.
Добавете каймата, разбъркайте добре и запържете до побеляване. Изсипете 100 мл. бяло вино, разбъркайте и гответе докато се изпари. Прибавете пасираните домати и захарта и варете докато течността изври напълно.
Свалете от котлона, подправете на вкус със сол, черен пипер, чесън и ситно нарязан магданоз. Оставете леко да изстине.
Сварете обелените и нарязани на парчета картофи. Изцедете водата. Намачкайте и сложете маслото и солта. Оставете да се разтопи и разбъркайте. След това се прибавя постепенно прясното мляко, като пюрето се разбива с миксер. Накрая се прибавя индийското орехче.
Изсипете и подравнете половината от картофеното пюре в тавичка.
Отгоре разпределете равномерно месния сос и завършете с останалото картофено пюре.
Отгоре поръсете с настърган кашкавал. Поставете в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 40 минути.
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker