ЛАЗАНЯ С МАКАРОНИ
Начална страница главно меню с всички рецепти
Лазаня с макарони
Продукти:
500 гр. макарони
500 гр. кайма
1 глава кромид лук
200 гр. доматен сок
1 л прясно мляко
2 с.л. брашно
1/2 ч.л. индийско орехче
200 гр. кашкавал
сол
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. чубрица
2 с.л. олио
100 гр. масло



Начин на приготвяне:
Макароните се сваряват в подсолена вода, като се оставят леко недоварени. Изцеждат се и в друг съд се запържват за 1-2 мин. в половината масло. Нарязаният лук се задушава в олиото, добавят се каймата, доматеният сок, сол на вкус, черният пипер и чубрицата. Сместа ври почти до изпаряването на водата.
В отделен съд в разтопеното останало масло се прави сос Бешамел - запържва се брашното, добавя се млякото, малко сол, индийското орехче и 100 гр. настърган кашкавал.
В намаслена тавичка се изсипват макароните, отгоре - сместа от каймата, върху нея - 50 гр. настърган кашкавал, отгоре - сосът Бешамел, накрая - останалият настърган кашкавал. Пече се в загрята фурна 40 минути на 200 градуса.

Източник: Гответе с мен
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker