КЮФТЕТА СЪС СОС 'ФРИКАСЕ'
Продукти:
500 гр. кайма
1 к.ч. ориз
1 глава лук
1 морков
70 гр. масло
2 яйца
1 кофичка кисело мляко
3 с.л. брашно
черен пипер
1/2 връзка магданоз
сок от 1 лимон
Начин на приготвяне:
Каймата омесваме с черен пипер, 1/2 връзка ситно нарязан магданоз и ориз. Оформяме кюфтенца. В 1.300 л. вода сваряваме лука, морковите и кюфтенцата. Изваждат се, а бульонът се прецежда.
В дълбок тиган стопяваме масълцето и когато то се запържи леко, прибавяме предварително разбитите яйца, кисело мляко и брашно, подправяме с лимона и посоляваме, ако е необходимо. След като тази смес започне да се сгъстява постепенно на порции прибавяме течността в която са вряли кюфтета и самите кюфте. Ври на тих огън 10-15 мин. Ръсим с черен пипер и магданоз.