КЮФТЕТА ПО ЧИРПАНСКИ
Продукти:
500 гр. кайма смес
2 моркова
парче целина
1 чушка
4-5 картофа
4-5 с.л. доматено пюре или 4-5 домата от консерва
1 с.л. брашно
1 яйце
4-5 с.л. олио
1 с.л. червен пипер
филия хляб (накисната във вода)
сол, чубрица, черен пипер, магданоз
Начин на приготвяне:
Каймата се омесва с яйцето, хляба, черния пипер и чубрицата. Оформят се кюфтета и се изпържват.
Част от мазнината се прецежда и в нея се запържват лука(нарязана на ситно), морковите (нарязани на полукръгчета), парчето целина (на ситно), чушката (на кубчета), размитото в топла вода пюре (нарязаните на дребно домати от консерва). Прибавя се 1 с.л. брашно, 1 с.л. червен пипер, сол и се долива вода.
Когато поомекнат морковите се прибавят картофите, нарязани на по-едри кубчета.
Когато са почти готови пускаме вътре кюфтетата, слагаме магданоз и черен пипер и оставяме да поври 5 мин.