ЯХНИЯ С ТЕЛЕШКО МЕСО И КАРТОФИ НА КАКА ДОДО
Начална страница главно меню с всички рецепти
Яхния с телешко месо и картофи
Продукти:
3-4 средно големи картофа
1 голям или 2 по-малки моркова
2-3 главички червен лук
700 гр. телешко месо от шол нарязано на кубчета
1/4 глава целина
2-3 скилидки чесън
2 с.л. горчица
щипка сол, черен пипер
2-3 дафинови листа
3 ч.ч. хладка вода/телешки бульон
1 ч.ч. червено вино по желание за марината
Начин на приготвяне:
Месото се маринова в горчицата, виното, чесънът, нарязан на ситно, малко сол и черен пипер. Оставя се да престои два часа в хладилника.
В тежджера сгорещяаме зехтин/олио, овалваме маринованите кубчета в брашно и запържваме от двете страни до златисто. Доливаме 3 ч.ч. хладка вода/бульон и 1/2 ч. червено вино по желание, добавяме дафиновите листа и оставяме на слаб котлон да ври около 2 часа, като разбъркваме периодично и при нужда добавяме чаша хладка вода.
Нарязваме картофите, морковите и целината на кубчета, а лука на полумесеци и добавяме към свареното месо, добавяме и 1/2 литър хладка вода. Посоляваме и добавяме черен пипер. Оставяме да ври още един час. Към края можем да добавим наситнен магданоз.
Ястието става феноменално вкусно!!!
Източник: КаКа ДоДо
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker