ВКУСЕН КЕКС С ЕКЛЕРИ
Продукти:
8-12 броя еклери в зависимост от големината
5 яйца
10 с.л. захар
10 с.л. брашно
2 с.л. какао
1 бакпулвер
2 ванилии
4 с.л. олио
масло за намазване на формата и грис за поръсване
за глазурата:
1 млечен шоколад
4-5 с.л. олио
1-2 капки бадемова есенция
Начин на приготвяне:
Разбиват се яйцата със захарта до побеляване. Добавят се пресятото с какаото брашно, бакплуверът и ванилията. Разбърква се за кратко и се добавя олиото.
Намаслява се кексова форма и се поръсва с гриста. Изсипва се 1/3 от сместа и се редят еклерите. Внимателно се добавя останалата смес, да покрие еклерите. Пече се на 200 градуса до готовност.
Шоколадът се начупва на парченца и се разтопява на водна баня. Когато се разтопи, се добавя олиото и се разбърква добре. Когато свалим шоколада от огъня добавяме и есенцията, след което заливаме кекса.