ВАНИЛЕНИ РОГЧЕТА
Начална страница главно меню с всички рецепти
Ванилени рогчета
Продукти:
2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. захар
200 гр. краве масло
50 гр. бадеми, обелени и фино смлени
50 гр. лешници, смлени
2 жълтъка
1-2 щипки сол
4 праха ванилии
пудра захар
Начин на приготвяне:
Смесете пресятото брашно със смлените лешници и бадеми, захарта, солта и 3 ванилии. Добавете нарязаното на малки кубчета масло и размесете докато се получат трохи. Добавете предварително леко разбитите жълтици и замесете гладко тесто. Ако тестото не се замесва добре (стои на трохи) добавете още един жълтък или 1-2 ч.л. вода.Оформете тестото на топка, завийте с прозрачно домакинско фолио и поставете във хладилника за около 2 часа. Охладеното тесто разделете на топчета с големината на орех. Оформете от тях пръчици с дължина 10 см. Прегънете ги и ги оформете като рогчета. Поставете ги в намазана и поръсена с брашно тава (или покрита с хартия за печене).
Поставете ги в предварително загрята до 180 градуса, около 10 минути - докато съвсем леко променят цвета си. Извадете от фурната и веднага, още докато са горещи, ги поръсете с пудра захар, смесена с ванилия.
Източник:
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker