ТРАДИЦИОННА БАКЛАВА С ОРЕХИ
Продукти:
1 пакет фини кори
300 гр. накълцани орехи
1 ч.ч. мазнина(масло + олио)
1 ч.ч.захар
1 ч.ч. галета
1 ч.л. канела
За сиропа:
1 л. вода
1 кг. захар
2 ванилии
1 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
Намажете тавата с мазнина. Сухите съставки се смесват. Разстилат се две кори и върху тях се реди малко плънка и така се повтаря, като най-отгоре се завършва с кори.
Баклавата се нарязва на ромбоиди и се полива с мазнината. Пече се в умерена фурна до получаване на златна коричка.
Пригответе сиропа като смесите водата, лимона, ванилиите и захарта. Варете сиропа до сгъстяване.
Залейте студената баклава с горещ сироп.