СЛАДКИШ 'КРЕМ КАРАМЕЛ' С КРОАСАНИ
Продукти:
6 яйца
800-1000 мл. прясно мляко
1 и 1/2 ч.ч. захар
1 ванилия
3 кроасана с шоколад
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват с прясното мляко, захарта и ванилията. Във форма за кекс с дупка в средата карамелизирате 1-2 с.л. захар, изсипвате готовия карамел, нареждате кроасаните отгоре и заливате със сместа. Кроасаните ще изплуват на повърхността, но това да не ви притеснява. Печете в предварително загрятя фурна до 200 градуса на водна баня. Сладкишът е готов, когато придобие златист цвят (проверявате с клечка за зъби). Изваждате го от фурната и го оставете да изстине, така както си е в кексовата форма. След това се обръща върху тортена чиния или друг някакъв плосък поднос. Може да поръсите с настърган шоколад, кокосови стърготини или да си го хапнете просто така.