СЛАДКИ 'MELTING MOMENTS'
Продукти:
1 1/2 ч.чаша (195 гр.) бяло брашно
1/2 ч.чаша (60 гр.) пшенично нишесте
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.чаша (30 гр.) пудра захар
1 чаша (230 гр.) меко масло на стайна температура
1 ч.л. чист ванилов екстракт
за поръсване - около 1/2 ч.ч. пудра захар
Начин на приготвяне:
В купа сложете размекнатото масло. Вклчючете миксера на ниска степен и разбийте маслото. Добавете пудрата захар и разбивайте постепенно, за да се получи еднородна смес. Добавете ванилията.
В друга купа смесете брашното, нишестето и солта. Добавяйте постепенно към маслена смес. Ще се получи гладко и еднородно тесто. Като сте готови, сложете тестото, покрито с фолио в хладилника за 1-2 часа, за да стегне.
Покрийте 2 тави за печене с пекарска хартия. Извадете тестото, оформете топчета с големина около 2.5 см в диаметър, малко по-малки от орех. Печете около 10-15 минути на 180 С фурна, предварително загрята. Сладките трябва да останат меки при допир, това е момента в който трябва да ги извадите от фурната. По ръбчетата може да започнат леко за порозовяват. Охладете ги около 5 минути върху метална решетка. Накрая поръсете обилно с пудра захар.