ШОКОЛАДОВИ БИСКВИТИ 'ТРЮФЕЛ'
Продукти:
200 гр. начупен шоколад
90 гр. краве масло
110 гр. захар
щипка сол
3 яйца
1 ч.л. ванилова есенция
210 гр. брашно
25 гр. какао на прах (горчиво)
1/2 ч.л. бакпулвер
3/4 чаша (188 гр.) пудра захар
Начин на приготвяне:
В неголям съд на водна баня се разтoпява маслото и шоколадът до еднородна маса.
Маха се от огъня и се охлажда, добавя се захарта. Омесва се всичко добре, докато не се разтвори захарта.
Добавят се едно по едно яйцата, като след всяко яйце сместа се разбира хубаво с миксер.
Добавя се ванилията. Брашното се пресява, какаото, солта и бакпулвера в шоколадовата смес.
Отново всичко добре се омесва и се оставя за 1 час (или повече) в хладилника. Купата е покрита с фолио.
Фурната се загрява до 160 С. Тавата се намазва с масло или се постила хартия за печене.
Пудра захар се насипва в неголяма купа (чиния).
С чаена лъжица се отчупват парченца тесто от които се правят топки ~ 2,5 см диаметър.
Всяка топка се овалва в пудра захар. Всяка бисквита трябва да бъде покрита с ДЕБЕЛ слой пудра захар.
Бисквитите се поставят върху хартия на разстояние 4 см.
Пекат се 10-15 минути (по време на печене се пукат леко - нормално е).
Готовите бисквите се охлаждат в тавата още 2 минути, след което се изваждат до пълното охлаждане.
Могат да бъдат съхранявани в затворени кутии.