ШОКОЛАДОВ СЛАДКИШ С МАЙОНЕЗА
Начална страница главно меню с всички рецепти
Шоколадов сладкиш с майонеза
Продукти:
1 ч.ч. майонеза – 1 опаковка от 200 гр.
1 ч.ч. вода
2 ч.ч. брашно
5 с.л. натурално какао
1 ч.ч. захар
2 ч.л. (1 п. от 10 гр.) бакпулвер
1 ванилия

За глазурата:
шоколад и масло в съотношение 2:1
Начин на приготвяне:
В купа разбъркайте сухите съставки и добавете към тях майонезата и водата. Не е нужно да ползвате миксер, разбъркват се много лесно и с вилица.
Изсипете в намаслена и посипана с брашно форма (диаметър 27 см.).
Печете 25 мин в загрята на 180 гр. С фурна. Пробвайте с клечка, но имайте предвид, че сладкишът трябва да остане сочен.
Забележка – ако решите да правите малки кексчета, времето за печене се редуцира на 15 – 20 мин., а температурата – на 160 гр. С.
За да приготвите глазурата, най-напред разтопете на водна баня или в микровълнова шоколада и след това добавете маслото. Разбъркайте добре, до получаването на гладка смес.
След изпичане, извадете сладкишът да изстине. Поставете в чиния за сервиране и покрийте с глазурата.
Източник: forum.bg-mamma.com
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker