РУЛО С КОНФИТЮР (МАРМАЛАД)
Начална страница главно меню с всички рецепти
Руло с конфитюр (мармалад)
Продукти:
1 ч.ч. захар
5 яйца
1 ч.ч. брашно
1 к.л. сода за хляб
1 с.л. олио
1 ванилия
Начин на приготвяне:
Яйцата и захарта се разбиват до побеляване. Към сместа се прибавя брашното (размесено със содата), олиото и ванилията.
Сместа се изсипва в правоъгълна тава върху пергаментова хартия, обилно намазана отгоре и отдолу с мазнина.
След изпичане тавата се покрива с намокрена и изцедена кухненска кърпа, след което внимателно се обръща върху кърпата, така че хартията да остане отгоре.
Хартията се отделя от блата, намазва се с конфитюра (мармалада) и внимателно с помощта на кърпата се навива на руло. Поръсва се с пудра захар.
Източник:
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker