НОВОГОДИШЕН СЛАДКИШ 'ПЪНЧЕ' С БИСКВИТИ И ШОКОЛАДОВ КРЕМ
Продукти:
4 пакета обикновени бисквити
1/2 литър горещо прясно мляко
350 гр. масло
150 гр. пудра захар
2 с.л. какао
2 с.л. ром
1 ч.ч. ситно нарязани бадеми
100 гр. шоколад
1/2 ч.ч. портокалови кори от сладко
100 гр. захар
3 белтъка
прах ванилия
Начин на приготвяне:
Бисквитите начупваме на малки парчета и попарваме с горещото мляко. Приготвяме шоколадов крем, като към 250 г масло прибавяме пудрата захар и бием до побеляване. Прибавяме какаото и рома и всичко размесваме добре. Към половината от крема прибавяме ситно нарязаните бадеми, шоколада, нарязан на малки парчета, и портокаловите кори от сладкото, нарязани също на малки парчета. Този крем смесваме с бисквитите. Получената смес разделяме на две части, които увиваме в целофанов лист и оформяме като руло. Поставяме в хладилник, за да се втвърдят. От 100 г масло, 100 г захар, 3 белтъка, разбити на сняг, и прах ванилия приготвяме бял крем, който изсипваме в кръгла чиния. Върху него поставяме две пънчета, едното легнало, а другото подпряно на него. Покриваме грапаво с останалия шоколадов крем (за да наподобяват кора на дърво). Украсяваме с малки борови клончета, като върху тях тук-там небрежно нахвърляме от белия крем.