ЛЕСЕН СЛАДКИШ С ЯБЪЛКИ И ГРИС
Продукти:
1 кг. ябълки
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. грис - пшеничен
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. канела
3/4 ч.ч. олио
1 ч.л. настъргана лимонова кора
2 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
В два отделни съда се правят ябълкова и брашнена смес.
За ябълковата смес - ябълките се настъргват, смесват се с половината количество захар, кората от лимона и лимоновия сок.
За брашнената смес - смесваме брашното с бакпулвера, добавяме гриса, останалата захар, бакпулвера и канелата.
В тава застлана с хартия за печене редим от брашнената смес, от ябълковата, поръсваме с олио и пак брашнена смес, пак ябълки, пак олио докато свършат продуктите. Най отгоре трябва да завършим с ябълкова смес и олио. Пече се около 45 мин на умерена фурна.
Още топъл поръсваме сладкиша с пудра захар.