ВЕЛИКОЛЕПЕН ФРЕНСКИ ДЕСЕРТ КРЕМ 'БРЮЛЕ' ПО ВАРНЕНСКИ
Начална страница главно меню с всички рецепти
Крем 'Брюле' по Варненски великолепен френски десерт
Продукти:
8 жълтъка
110 гр. захар на ситни кристали
1 с.л. василена захар
700 мл. сметана
300 мл. прясно мляко
50 гр. кафява захар
Начин на приготвяне:
Жълтъците се разбиват със захарта на кристали и ванилената захар. Бавно се добавят сметаната и млякото.
Сместа се разпределя в 6 топлоустойчиви формички. Слагат се да се пекат на водна баня в загрята фурна на 140° С около 1 1/2 - 2 часа. Ако водата започне да завира, се пускат няколко кубчета лед. Охлаждат се и се слагат в хладилника за около час.
Повърхността на крема се поръсва с лъжичка кафява захар и се слага да се разтопи за минута на много силна температура, с включен горен реотан, възможно най-високо във фурната. Сервира се веднага.
Източник:
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker