КОЛЕДНИ СЛАДКИ С КАНЕЛА И ДЖИНДЖИФИЛ
Продукти:
250 гр. брашно
100 гр. омекнало масло
125 гр. мед
85 гр. кафява захар
1 с.л. ром
1 к.л. лимонова кора
1 к.л. бакпулвер
1 к.л. смлян джинджифил
1 к.л.канела
2 щипки сол
Начин на приготвяне:
В купа разбъркайте маслото и захарта до кремообразно състояние.
Прибавете меда, лимоновата кора и рома и бъркайте с миксер 5 мин.
Прибавете подправките и след това брашното и бакпулвера и бъркайте до получаване на меко тесто.
Покрийте тестото и го оставете за 2 до 4 часа в хладилника.
Затоплете фурната на 180°.
Разточете тестото около 1 см. и изрежете бисквитите с формички.
Печете в намаслена и набрашнена тава около 10 минути, като наблюдавате да не изгорят.