ЧИЙЗКЕЙК С ПЛОДОВЕ 'CHEESECAKE'
Продукти:
2 ч.ч. смлени бисквити
100 гр. масло
2 пакетчета 'Филафелфия' крема сирене
1/2 ч.ч. портокалов сок
3/4 ч.ч. захар
2 ч.ч. плодове (според сезона)
1 пакетче желатин
Начин на приготвяне:
Маслото се разтопява и се прибавя към смлените бисквити. Полученото тесто се разстила и се притиска на дъното във форма за торта.
Пече се в загрята фурна около 10 минути на 180 градуса. Оставя се да изстине.
Разбиват се крема сиренето, захарта и сока. След като се разбият на пухкав крем, се добавят нарязаните на малки парченца плодове и се разбъркват.
В купичка желатина се смесва с 1/2 ч.ч.вода. Оставя се около 5 минути докато набъбне.
След това се затопля в микровълновата за 30 секунди (или на водна баня). Изваждаме и разбъркваме, докато се разтопи напълно желатина.
Оствяме да изстине. След като е поизстинал, го разбъркваме с крема.
Готовият крем изсипваме върху изстиналия блат. Оставяме в хладилник поне 3-4 часа да се стегне.