НЕМСКИ ПОНИЧКИ 'БЕРЛИНЕРИ'
Начална страница главно меню с всички рецепти
Берлински понички 'Берлинери'
Продукти:
400 гр. брашно
1 пакетче /7 гр/ суха мая/
1 яйце
200 мл. прясно мляко
50 гр. захар
60 гр. краве масло
олио за пържене
пудра захар за поръсване
1 ванилия
За пълнежа:
500 мл. прясно мляко
60 гр. захар
3 яйца
2 с.л. брашно
2 с.л. натурално нишесте (царевично)
2 ванилии
Начин на приготвяне:
В затопленото мляко разбийте яйцето. Добавете захарта, ванилията и разтопеното масло и бъркайте, докато захарта се стопи. Пресейте брашното. Смесете го с маята и омесете гладко и еластично тесто. Оставете го на топло да втаса, докато удвои обема си.
Разточете тестото на кора с дебелина 1 см. С кръгъл резец /чаша/ изречежете кръгове с диаметър около 6-7 см. С по-малък резец изрежете кръгчета в средата. Наредете поничките върху кърпа и ги оставете отново да втасат.
В дълбок съд загрейте олио. Изпържете поничките в маслената баня до златисто и от двете страни. Извадете и сложете върху хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Напълнете берлинерите с крем като изполвате шприц. Наръсете ги обилно с пудра захар.

За приготвяне на крема:
Разбите яйцата със захарта на пухкав крем. Смесете нишестето и брашното и с част от млякото го разбъркайте на гладка кашица. Прецедете и изсипете при останалото мляко. Ароматизирайте го с ванилиите. Излейте млякото при яйчената смес. Сложете съда на огъня и бъркайте непрекъснато до сгъстяване. Ако се опасявате, че кремът ви ще загори - варете на водна баня.
Охладете крема като разбърквате периодично, за да не хване коричка.
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker