БАКЛАВА С ЛОКУМ И ОРЕХИ
Начална страница главно меню с всички рецепти
Баклава с локум и орехи
Продукти:
1 пакет фини точени кори
300 гр. смлени орехи
2 кутии цветен локум
1 ч.л. канела
100 гр. захар
1 с.л. оризов грис
1 малка кутия маргарин за поливане

За сиропа:
1 л. вода
1 кг. захар
2 ванилии
1 с.л. лимонов сок


Начин на приготвяне:
Смесете в купа ореховите ядки, канелата, гриса и захарта.
Разбъркайте добре. Разделете корите на три равни части.
Разстелете първата част от тях върху чист найлон. Поръсете с 1/3 от ореховата смес.
Отгоре поставете втората част кори и пак поръсете с орехите. Сложете цялото количество от нарязания на дребни кубчета локум.
Покрийте с третия пласт и отново поръсете с останалата орехова смес.
С помоща на найлоновият лист навийте корите на много стегнато руло. Нарежете на кръгчета дебели около 2 см.
Сложете в тава и залейте с разтопения маргарин (масло, олио).
Печете до порозовяване.
Пригответе сиропа като смесите водата, лимона и захарта. Варете сиропа до сгъстяване.
Прибавете ванилията и лимоновия сок. Залейте студената баклава с горещ сироп.
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker