АРМЕНСКИ СЛАДКИ II С ЛОКУМ И ОРЕХИ
Продукти:
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. вода
1 ч.л. сода
една мъничка щипка сол
3 ч.ч. брашно
локум и орехи
Начин на приготвяне:
Водата и олиото се слагат да заврят. След това се прибавят содата и солта и сместа се отмества от котлона. Прибавя се брашното наведнъж и се бърка с дървена лъжица. Получава се топка тесто и се оставя да се охлади.
Взимат се топчета тесто и се разстилат леко на дланта. В средата се поставя парченце локум и орехче и се оформя топче. Сладките се подреждат в тава, застлана с хартия за печене и се пекат на 180 градуса докато се зачервят. Изваждат се от фурната и още горещи се овалват в пудрата захар.