ЗАПЕКАНКА ОТ ХЛЯБ С КОЛБАС
Начална страница главно меню с всички рецепти
Запеканка от хляб с колбас
Продукти:
1 студен хляб
200-300 гр. салам, бекон, или пушено месо
200-300 гр. кашкавал/топено сирене
4-5 скилидки чесън
100 мл олио
сол, червен пипер и чубрица
Начин на приготвяне:
Хлябът се нарязва на филии по дължина и ширина (на кубчета), като основата (долната кора) остава цяла. Слага се във фолио, което достига до половината височина на хляба.
Между получените кубчета се слагат парчета нарязан колбас и кашкавал (топено сирене), като се редуват.
Скълцаният чесън се разбърква с олиото и подправките и се ръси навсякъде върху хляба. Пече се на 180 градуса за около 30-40 мин. до зачервяване.
Източник:
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker