ЗАДУШЕНИ ЕСЕННИ ЗЕЛЕНЧУЦИ
Начална страница главно меню с всички рецепти
Задушени есенни зеленчуци
Продукти:
3 патладжана
6 домата
5 чушки
1 голяма глава лук
4-5 с.л. олио
1 с.л. червен пипер
5-6 скилидки чесън
1 връзка магданоз
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Патладжаните се обелват, нарязват се на шайби и се посоляват. След половин час се отцеждат от горчивия сок и се изпържват в половината олио.
Изваждат се от мазнината и в нея се запържват нарязаните на ситно лук и чушки. Посоляват се и се подправят с червения пипер.
В тавичка се подреждат патладжаните, а върху тях се изсипва сместа от лука и чушките. Отгоре се нареждат нарязаните на филии домати. Ястието се посолява и наръсва с пресования чесън. Залива се с 5-6 с.л. вода и се задушава на тих огън за 25-30 мин. Поръсва се с магданоз.
Източник: Кулинарен еликсир
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker