ВКУСЕН ТУТМАНИК 'ОХЛЮВ'
Начална страница главно меню с всички рецепти
Вкусен тутманик охлюв
Продукти:
4 яйца
1 с.л. олио
няколко капки оцет
щипка захар
щипка сол
1 кубче мая
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. прясно мляко
брашно колкото поеме

За плънката:
сирене и краве масло

Начин на приготвяне:
Замесва се тесто от изброените продукти /аз обикновено оставям един жълтък за намазване/. Тестото се дели на четири части и се разточват четири кори, не тънки. Всяка се намазва обилно с масло, ръси се с натрошено сирене, навива се на руло, усуква се и се навива на охлювче. Четирите охлювчета пълнят една голяма тава. Оставя се да втаса в тавата, маже се с жълтък, може да се наръси със сусам и се пече.
Източник: Милица Божинова
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker