ПРАЗНИЧНА ПОГАЧА
Начална страница главно меню с всички рецепти
Празнична погача
Продукти:
300 мл. прясно мляко
3 яйца
4 с.л. кисело мляко
4 с.л. олио
1 кубче мая
1 ч.л. захар
около 800 гр. брашно
Начин на приготвяне:
Маята се размива в леко затопленото прясно мляко. Разбърква се с малко брашно и олио, добавя се захарта и се оставя да шупне на топло.
Брашното се пресява, в средата му се прави кладенче и в него се сипват киселото мляко, останалото олио и шупналата мая.
Замесва се тесто и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
Погачата се оформя според фантазията и желанието.
Източник:
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker