ЛУЧНИК
Начална страница главно меню с всички рецепти
Лучник
Продукти:
0,500 кг. брашно
1 ч.ч. вода
1 к.ч. олио
1 ч.л. сол
2 с.л. захар
мая колкото орех (или едно пакетче суха мая)

За плънката
1 кг. лук (праз лук)
2-3 домата
чубрица
черен пипер
1 к.ч. олио
За намазване
1 яйце
3 с.л. масло


Начин на приготвяне:
Омесваме меко тесто. Разделяме го на две топки, едната да е по-голяма. Тестото не трябва да втасва.
В олио задушаваме лука. Слагат се доматите и подправките. Плънката се приготвя преди да замесим тестото.
По-голямата кора се дърпа така, че да излезе извън тавата. Слагаме плънката върху нея. Другата кора се поставя отгоре, а долната се прихлупва върху горната и се затиска добре с пръсти. Намазваме с жълтък, поръсваме с масло и слагаме в предварително загрята фурна. Пече се около 40 мин.
След като извадим лучника от фурната, го напръскваме с вода и покриваме с кърпа.

Забележка:
В плънката може да се сложи пилешко, свинско или телешко месо.
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker