КАШКАВАЛКИ
Начална страница главно меню с всички рецепти
Кашкавалки
Продукти:
1/2 кофичка кисело мляко
1 яйце
1 ч.л. сол
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.ч. настърган на ситно ренде кашкавал
брашно колкото поеме
Начин на приготвяне:
Киселото мляко, яйцето, солта, содата и кашкавалът се разбъркват. Прибавя се брашното, докато се получи гъста хомогенна смес (тесто). От тестото се късат парчета и се оформят като малки топки (кюфтета). Подреждат се на разстояние една от друга в намаслена тава и върху всяка топка се поставя парченце масло. Пече в загрята фурна на 220 градуса.
Източник:
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker