ДОБРУДЖАНКИ
Начална страница главно меню с всички рецепти
Добруджанки
Продукти:
1 ч.ч. натрошено сирене
1 ч.ч. кисело мляко
2 ч.ч. брашно + още 1/2 ч.ч., ако тестото е меко
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. сол
50 гр. масло
1 яйце за намазване
Начин на приготвяне:
Всички продукти, без яйцето и маслото, се смесват и се омесва тесто.
Разделя се на 10 парчета, които се оформят на топчета - без да се разплескват. Редят се в намаслена и набрашнена тава. Мажат се с разбитото яйце и в средата на всяко се слага по едно парченце масло.
По желание могат да се поръсят с настърган кашкавал. Сиренките се пекат в силна фурна на 250 С за около 20 минути.
Източник:
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker