ПИЛЕШКА СУПА
Начална страница главно меню с всички рецепти
Пилешка супа
Продукти:
2 пилешки бутчета (тарелка пилешко филе)
1 глава лук
1 морков
1 сарма фиде
4-5 картофа
4-5 с.л. олио
сол, черен пипер, магданоз

Топла застройка:
1 пълна супена лъжица брашно
1 яйце
1 ч.ч. кисело мляко
1 с.л. олио (масло)


Начин на приготвяне:
Слагаме бутчетата (филенцата) в 2 л студена вода. След като се сварят ги обезкостяваме. Добавяме нарязаните на кубчета зеленчуци, подправките и олиото.
10 минути преди да отстраним тенджерата от котлона, прибавяме фидето. Варим до пълна готовност.
Правим застройка, като разбъркваме яйцето, брашното, киселото мляко и олиото (маслото) до хомогенна смес.
Поставяме сместа върху загрят котлон и бъркаме непрекъснато до сгъстяване.
Наливаме се течност от супата в застройката. Варим 1-2 мин., след което се изливаме сместа в готовата супа. Разбъркваме и супата е готова.
Накрая поръсваме с магданоз.
Източник:
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker