ЛУЧЕНО-ХЛЕБНА СУПА
Начална страница главно меню с всички рецепти
Лучено-хлебна супа
Продукти:
5 (200 гр.) филии ръжен хляб
3 големи глави кромид лук
3 скилидки чесън
625 мл. пилешки бульон
1 ч л суха мащерка
250 мл. прясно мляко
85 гр. краве масло
Начин на приготвяне:
Филиите хляб се нарязват на кубчета. Лукът се почиства и се нарязва на полумесеци. Чесънът се обелва и се настъргва. В дълбок тиган се сгорещява половината от маслото. Изпържват се кубчетата хляб, докато станат златисто-кафяви и хрупкави. Сипва се млякото и огънят се изключва.
Останалото масло се разтопява в голяма тенджера. Прибавят се лукът и чесънът. Поръсват се с мащерката. Лукът се задушава 20-30 минути. Сипват се бульонът и млякото с кубчетата хляб.
Супата се оставя да къкри на тих огън 10 минути. Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
Поднася се топла със заквасена сметана и препечени сандвичи със сирене.
Източник: сп. 'Гответе с мен'
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker