КРЕМ СУПА ОТ ГРАХ
Начална страница главно меню с всички рецепти
Крем супа от грах
Продукти:
500 гр. зелен грах (замразен или консерва)
1 глава лук
1/2 пакетче масло
1 яйце
1 ч.ч. прясно мляко
2 с.л. брашно
1 морков
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Лукът и морковът се задушават с част от маслото, след което се заливат се с гореща вода. Прибавя се и грахът.
Зеленчуците се сваряват, след което се пасират. Приготвя се рядък бешемелов сос с част от маслото, брашното и млякото и се прибавя към зеленчуците, като се бърка непрекъснато. При необходимост се разрежда с гореща вода. Оставя се да кипне.
Накрая се прави застройка с разбитото яйце. Прибавя се и парченца масло. Супата се сервира с парченца препечен хляб (крутони).
Източник:
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker