СКУМРИЯ ПЕЧЕНА ВЪРХУ СОЛ
Начална страница главно меню с всички рецепти
Скумрия печена върху сол
Продукти:
500 гр. изчистена скумрия (около 4 малки почистени скумрии)
1 чаена чаша зелени подправки - босилек, магданоз, копър, дафинов лист
по 1 чаена лъжичка дижонска горчица за всяка риба
сокът от 1 лимон
1 кг. морска сол
Начин на приготвяне:
Измитата риба се поръсва отвътре с част лимоновия сок, намазва се отвътре с дижонската горчица добре и се пълни с нарязаните зелени подбправки. Дъното и стените на тавичката, в която ще печем рибката се застилат с алуминиево фолио, върху което се изсипва около 1-2 см слой морска сол. Отгоре се нареждат рибите и се поръсват отново с малко лимонов сок.
Покриват се с пласт морска сол, леко се напръксва с вода и се покрива с фолио, което се съединява с долния лист алуминиево фолио, така че скумрията да се озове в един вид алуминиев плик.
Пече се в преварително загрята фурна на 160 С за около 20 минути, после се усилва фурната на 190 С и се пече още около 10 минути. Горното фолио се маха и се оставят за още около 5 минути да се зачервят леко рибите. Изваждаме ги, внимателно отстраняваме солта и сервираме.
Източник:
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker