ВКУСЕН ПИЛАФ 'ПЛОВ'
Начална страница главно меню с всички рецепти
Вкусен пилаф 'Плов'
Продукти:
750 гр. месо (агнешко, свинско или телешко)
500 гр. ориз
300 гр. моркови
250 гр. лук
1/2 супена лъжица кимион
1/2 с.л. барбарис (това е обикновен кисел трън)
1/2 чаена лъжици куркума
1/2 глава чесън
червен пипер, смлян черен пипер, сол, растително масло
Начин на приготвяне:
Вкусен пилаф 'Плов'
Вкусен пилаф 'Плов'
Вкусен пилаф 'Плов'
Вкусен пилаф 'Плов'
Вкусен пилаф 'Плов'
Вкусен пилаф 'Плов'
Вкусен пилаф 'Плов'
Лукът се нарязва на ивици.
Месото се нарязва на средни парчета.
Морковите се нарязват на кубчета.
В по-голямото количество от мазнината запържете лука до златисто кафяво.
Добавете месото и запържете, а след това довате и морковите и оставете да къкри около 5-7 минути. Добавете подправките и разбъркайте.
Долейте вода, така че да покриете месото. Оставете сместа да къкри около 35-40 минути на умерен огън.
Оризът се измива с хладка вода. Слага се в тежджера и се долива с вода - 2 см. над него, слага се остатъка от мазнината. Тенджерата се покрива и оризът се вари, докато абсорбира водата. След това натиснете чесъна, както е показано на снимката и с дървена лъжица направете дупки в ориза, за да излезе парата. Готви се под капак до готовност. Разбъркайте добре и серврирайте с месото.
Източник: Кулинарни опити на Кака ДоДо ... учи се да готви :)
албум снимки фото архив
Фото архив снимки
eXTReMe Tracker